Intuïtief tekenen en schilderen

Intuïtief tekenen en schilderen

Wat betekent intuïtief tekenen of schilderen voor mij en hoe komt het tot stand?

Via intuïtief schilderen/tekenen mag ik een proces zichtbaar maken dat zich in de wereld of in een persoon afspeelt.

Wanneer alles klaar ligt om aan het werk te gaan, vraag ik als eerste om een zuivere verbinding in de energie en pas als ik zie dat regenboogkleuren als een diffuus licht  het doek of papier “binnendringen” weet ik dat een zuivere afstemming tot stand is gebracht.

En wanneer kleuren, als een diffuus licht, het papier of doek binnendringen, weet ik dat er een zuivere afstemming tot stand is gebracht.

Ik blijf me concentreren en zonder te kijken pak ik  op mijn gevoel krijt/verf en volg de schaduwlijnen die ik zie verschijnen.

Al tekenend komen er gedachten binnen en voel ik emoties die bij dit proces horen. Hiervan maak ik korte aantekeningen.

Er gaat kleur over kleur en afbeeldingen veranderen.  Elke kleur en afbeelding heeft zijn eigen (symbolische) betekenis en samen vormen  ze een verhaal dat zich in het verleden, heden of in de toekomst kan afspelen.

Omdat er uiteindelijk niet meer is te zien wat zich op een onderliggende laag  afspeelt, maak ik tussentijds foto’s . Het hele proces blijft op die manier zichtbaar voor degene waar het voor gemaakt is.

Het kan voorkomen dat ik tussentijds moet stoppen. Er is dan in de energie iets bij de persoon in gang gebracht wat even rust nodig heeft, of verwerkt mag worden.
Ik sta steeds weer versteld als ik verder mag werken en weer “blind ” de  kleuren pak.
Alsof er geen tijd heeft tussen gezeten, zo nauwgezet  sluit alles weer aan.

Wanneer de tekening helemaal af is, moet je hem vaak van meerdere kanten bekijken om het hele verhaal te ontdekken. Net zoals je een gebeurtenis in je leven ook niet star van één kant moet bekijken. Soms kom ik zelfs tot de conclusie dat de tekening op zijn kop is doorgegeven. Ieder schilderij op de energie van iemand gemaakt is uniek. 

Op deze manier te mogen werken is voor mij telkens weer getuige zijn van hulp uit de Goddelijke wereld..

Wat is het prachtig om dit te mogen doen.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij nieuwsgierig naar wat jouw energie te vertellen heeft Heb jij een "uitdaging" die wel wat extra energie kan gebruiken? Wil je misschien een persoonlijk schilderij laten maken? 

Een tekening of schilderij kan heel verhelderend en helend werken.

Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.